Overslaan en naar de inhoud gaan

Wetenschapsacademie

Over ons

De Wetenschapsacademie is een initiatief van HoGent, Arteveldehogeschool en Howest. De Wetenschapsacademie vindt afwisselend plaats in één van de Gentse instellingen of in Brugge, Kortrijk en Blankenberge. 

De workshops voor de wetenschapsacademie, georganiseerd door de Arteveldehogeschool, worden verzorgd door studenten van de opleiding Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs van de Arteveldehogeschool. Ze worden hierin begeleid door hun docenten.

De workshops voor de Wetenschapsacademie Kortrijk, Brugge en Blankenberge, georganiseerd door Howest, worden ontwikkeld en verzorgd door de studenten uit de bacheloropleidingen Kleuter- en Lager onderwijs. Ook hier worden de studenten begeleid door hun docenten.

De Wetenschapsacademie is lid van de STEM-academie en kadert binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse overheid. Doel van dit actieplan is de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband stimuleren. Zo hoopt men meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een beroep in deze sector.