Overslaan en naar de inhoud gaan

Wetenschapsacademie

Programma

Wetenschapsacademie 1:  Maak je eigen speelgoed
maandag 12 februari 2018, 9u-12u

Speelgoed kopen? Daar doen wij niet aan mee. Wij nemen zelf het gereedschap in de hand en timmeren ons eigen speelgoed in elkaar!

Wetenschapsacademie 2: Magische fysica
dinsdag 13 februari 2018, 9u-12u

Wetenschap lijkt soms magie! Het zal je verwonderen wat je allemaal kan doen met lucht, water, magneten of vuur. Wil jij ook de geheimen van fysica ontrafelen? Dan is dit echt iets voor jou!

Wetenschapsacademie 3: Red astronauten
woensdag 14 februari 2018, 9u-12u

Houston we have a problem! De astronauten van Apollo 13 dreigden zonder zuurstof te vallen. Ze konden gered worden met niet meer dan: de kaft van het vluchtplan, een rol grijze plakband, 2 kousen en enkele buizen. De ruimte gaan we (helaas) niet in. Maar uitdagingen oplossen met allerlei soorten materiaal. Dat doen we zeker en vast!

Wetenschapsacademie 4: Oude toestellen, nieuwe kunstwerken
donderdag 15 februari 2018, 9u-12u

Een oude tv, printer, wekker, radio, speaker, … Wat kan je daar nog mee doen? Heel veel! We laten onze fantasie de vrije loop. Kan jij het zo gek bedenken? Geen onderdeel gaat onbenut in onze creatieve recyclage.

Wetenschapsacademie 5: Chemie op je bord
vrijdag 16 februari 2018, 9u-12u

Chemie is net als koken, alleen mag je niet aan je lepel likken! Of toch wel? Bij ons kan het in ieder geval wel want er zit meer in je voeding dan je zelf denkt. Kom samen met ons herontdekken wat je iedere dag eet en laat je verrassen door de wondere wereld van de chemie.