Overslaan en naar de inhoud gaan

Wetenschapsacademie

Programma

Zodra het programma van de volgende wetenschapsacademie gekend is, vind je het hier. Het programma van Wetenschapsacademie BruggeKortrijk en Blankenberge vind je terug via de respectievelijke websites. 

Als smaakmaker vind je hieronder enkele workshops uit vorige edities.

Maak je eigen speelgoed

Speelgoed kopen? Daar doen wij niet aan mee. Wij nemen zelf het gereedschap in de hand en timmeren ons eigen speelgoed in elkaar! Van flipperkasten tot eigen smartphones.

Magische fysica

Wetenschap lijkt soms magie! Het zal je verwonderen wat je allemaal kan doen met lucht, water, magneten of vuur. Wil jij ook de geheimen van fysica ontrafelen? Dan is dit echt iets voor jou!

Red astronauten

Houston we have a problem! De astronauten van Apollo 13 dreigden zonder zuurstof te vallen. Ze konden gered worden met niet meer dan: de kaft van het vluchtplan, een rol grijze plakband, 2 kousen en enkele buizen. De ruimte gaan we (helaas) niet in. Maar waterraketten lanceren met allerlei soorten materiaal? Dat kunnen we zeker en vast! 

Oude toestellen, nieuwe kunstwerken

Een oude tv, printer, wekker, radio, speaker, … Wat kan je daar nog mee doen? Heel veel! We laten onze fantasie de vrije loop. Kan jij het zo gek bedenken? Geen onderdeel gaat onbenut in onze creatieve recyclage.

Chemie op je bord

Chemie is net als koken, alleen mag je niet aan je lepel likken! Of toch wel? Bij ons kan het in ieder geval wel want er zit meer in je voeding dan je zelf denkt. Kom samen met ons herontdekken wat je iedere dag eet en laat je verrassen door de wondere wereld van de chemie.